Ticker

6/recent/ticker-posts

Zayıflamak için ilkçağ diyeti! listesi

Kilo vermek için ilk çağ diyeti ve bu diyetin genel özellikleri: İşlenmemiş yiyecekler, taze meyve ve sebzeler, işlenmiş yiyeceklere göre her zaman daha az kalori değerine sahiptir.

Örneğin, organik biftek , ahududu, badem ve avokado'yla hazırlanan muhteşem bir tabak akşam yemeğiniz olabilir.
Öğle yemeğine örnek olarak katıldığı programda ekmeksiz sandviç hazırlayan Blum, göbek salatanın yapraklarını ekmek yerine kullanarak somon fümeli bir sandviç hazırladı. 

Akşam yemeğinde ise makarna yerine kabak öneren Blum, bu şekilde karbonhidrat dengesini sağlıyor.

Esther Blum’un katıldığı televizyon programında hazırladığı bifekli yemek beğenilmese de avokado ve hindi atıştırmalığını tadan konuklar, akşamüstü atıştırmalığını çok lezzetli buldu.
Beslenme şekillerine olan modern yaklaşımların insanları kötü etkilediğini fark eden Esther Blum, tarihin ilk çağlarını ve ilkel insanların beslenme biçimlerini incelemiş.

Bir Amerikalının ortalama olarak, yılda 30 kilo un ve 13 kilo şeker tükettiğini söyleyen Blum bu değerlerin gerçekten çok fazla olduğunu söylüyor. Bu besinlerin fazla miktarlardaki tüketimleri nedeniyle insanların kilo alıp kendilerini hasta ve yorgun hissettiğini anlatıyor.

Ünlü güzellik ve diyet uzmanı Esthar Blum, bu diyetin %80 oranında zayıflama sağladığını %20 oranında da egzersizle desteklendiğinde kusursuz bir sonuç elde ediliyor. “Hastalarım bana sağlıklı beslenme düzenleri olduğunu ama yine de kilo veremediklerinden bahsediyorlar. Onların sağlıklı da olsa, yanlış besin türlerini tükettiğini biliyorum.” diyor Esther Blum.

Blum, diyet yapan kadınlara temiz bir beslenme düzeni öneriyor. Hazır gıdaların içinde bulunan boş kalorilerden de kurtulmalarını bu şekilde sağlayabileceklerini söylüyor. Esther Blum, sağlıklı ve doğal besinleri tükettiğimiz takdirde porsiyonlarımızın büyüyebileceğini ve daha çok yemek yiyebileceğimizi söylüyor.

Blum vücudumuzun daha az karbonhidratla ayakta kalabileceğini ve metabolizmamızı bozmak için değil güçlendirmek için beslenmemiz gerektiğini söylüyor.Esthher Blum yüksek miktarda gluten içeren yiyeceklerden uzaklaşmamızı ve buğday, çavdar ve tüm çekirdekli karbonhidratlardan sakınmamızı tavsiye ediyor.

Ayrıca diyet yapanların “neo-karbonhidratlardan” yani şekerli içeceklerden, hazır çorbalar gibi zenginleştirilmiş unlu mamullerden uzak durmalarını hatırlatyor.

Diyet yapan kişilerin karbonhidrat ihtiyaçlarını yalnızca sebze ve meyvelerden karşılamasını tavsiye ediyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar