Ticker

6/recent/ticker-posts

11 günde 4 kilo verdiren acil diyet listesi

Bu diyeti ilk 11 gün uyguladığınızda dört kilo, 11'er gün yapmaya devam ettiğinizde en az ikişer kilo vererek hedefinize ulaşabilirsiniz. Bu diyeti uygularken saf şeker içeren hiçbir yiyeceği tüketmemeli, günde iki fincan şekersiz kahve içmeli, günde dört fincan açık siyah çay tüketmelisiniz. Ana öğünler öncesinde iki su bardağı ılık su içerek yemeğe başlamak şart. Diyete başladığınızda spora da başlamalı, iki günde bir 45-60 dakikalık yürüyüşler yapmalısınız.



KAHVALTI
2 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet yumurta
1 ince dilim peynir
4-5 adet yeşil zeytin
1 ince dilim tam buğdaydan yapılmış ekmek
Taze domates, salatalık, taze kırmızı biber, taze nane ve taze maydanoz

ÖĞLE
2 su bardağı oda sıcaklığında su
1 kase tercih edilen çorba
170 gram fırın veya buğulama balık
Az yağlı çoban salata

ARA
Öğle ve akşam yemeği arasında acıkınca aşağıdaki yiyecekleri farklı zamanlarda yiyin.
1 su bardağı süt
1 avuç içi kadar tercih edilen kuru yemiş
1 çay bardağı yoğurt

AKŞAM
2 su bardağı oda sıcaklığında su
1 kase tercih edilen çorba
1 küçük tabak kurubaklagil veya sebze yemeği
1 orta boy taze meyve
Az yağlı taze sebzelerden hazırlanan salata

HAFTANIN BİLİMSEL NOTU
Dünyada otorite obezite kuruluşları, sağlığı bozmadan ve yeniden kilo alımını tetiklemeden farklı yöntemlerin; düşük kalorili dengeli diyet ve düzenli sık yapılan fiziksel aktiviteye ek olarak uygulanmasının zayıflamada kalıcı sonuçlar sağlayabileceğini bildirmektedir.

SONUÇLAR OLUMLU
Günümüz araştırmalarında, yüksek karbonhidrat ve fazla yağlı beslenmenin şişmanlamayı tetiklediği gerçeği düşünüldüğünde, zayıflama diyeti ile belirli bir yere kadar zayıflama oluşabiliyor. Bitkisel kaynaklı yağ tutucu ürünlerin zayıflamada başarılı sonuca ulaşmada diyete oranla üç kat daha fazla etkili olduğunu gösteren önemli araştırmaların bulunması, kalıcı zayıflama açısından oldukça önemli bir bilgi olarak kabul edilmektedir. Özellikle içinde kaktüs, hint inciri gibi fonksiyonel özelliği yüksek olan doğal lif kaynaklı desteklerin, kolonda yiyeceklerle alınan yağın bağlanarak öğünde yenilenden daha az kaloriyi vücuda sağlama ile zayıflamayı kolaylaştırdığı belirtilmektedir. 2013 yılında Obesity dergisinde; obezitede farmakolojik yaklaşımlarda sağlık açısından hiçbir yan etkisi olmayan bitkisel yağ tutucuların öğünde alınan yemekle yağın yüzde 27 azaltılmasına olanak sağlaması ve bağırsağın düzenli çalışmasını sağlayarak vücutta depo yağın ve bel çevresinde biriken hastalık etmeni yağlanmanın hızlı azalmasında etkin olduğu belirtilmiştir. (sabah)

Yorum Gönder

0 Yorumlar