Searching...
13.10.16

Şekersiz aşure (diyet aşure) nasıl yapılır? Aşure kaç kalori?

Muharrem ayında olduğumuz bu günlerde en çok duyduğumuz tatlılardan biri de aşure. Çoğu kişinin severek yediği aşurenin tüketimi arttıkça ''bir porsiyon aşure kaç kalori'' soruları da akıllara geliyor. Peki bir porsiyon aşure kaç kalori? Şeker hastaları için şekersiz aşure (diyet aşure) nasıl yapılır? Şekersiz aşure tarifi... İşte soruların cevabı.


Aşure kaç kalori?
Peki, severek yediğimiz aşurenin gerçekte kaç kalori olduğunu biliyor muyuz?
Şöyle açıklayalım.
Aşure içerisinde bulunan şeker ve kuru meyvelerden dolayı diğer tüm tatlılar gibi aslında oldukça
kalorili bir tatlıdır.
100 gramında 313 kcal bulunmaktadır.
Onu da şöyle açıklayalım. Evimizde bulunan orta boy bir kasenin içine yaklaşık olarak 110 gram
aşure doldurabiliriz..
Bu da orta boy bir kase aşurede 344 kcal olduğunu gösterir.
Peki aşurenin içinden şekeri çıkarırsak bu durumda kaç kalori olur? İşte bu sorunun  cevabını hem
formuna dikkat etmek isteyenler hem de şeker hastaları merak ediyor.
Şekersiz aşure tatlı olur mu?
Evet olur. İçindeki ve süslemesinde kullanılan kuru meyvelerden aldığı tat çoğu beslenme uzmanına göre aslında yeterince şeker barındırıyor.
 
Şekersiz aşure (diyet aşure) nasıl yapılır?
Şekersiz aşure (diyet aşure) tarifi
Şekersiz aşure beslenme uzmanları ve diyetisyenlerin önerdiği bir tatlıdır. Bu şekilde hem aşurenin
içindeki besinleri almamızı hem de şekeri yapay yerine doğal kuru meyvelerden almamızı sağlar.
Daha çok şeker hastalarının ve formuna dikkat etmek isteyenlerin tercihi olan şekersiz aşure (diyet
aşure) nasıl yapılır?
Şekersiz aşure (diyet aşure) malzemeleri
Yarım kilo aşurelik buğday
1 bardak nohut
1 bardak kuru fasulye
250 gram 4'e bölünmüş kuru kayısı
250 gram 4'e bölünmüş kuru incir
150 gram kuru üzüm
100 gram kuş üzümü
Şekersiz aşure (diyet aşure) üzeri için malzemeler
Nar
Tarçın
Ceviz
Fındık
Şekersiz aşure (diyet aşure)  nasıl yapılır?
Hazırlamış olduğunuz buğdayı, kuru fasulyeyi ve nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün nohudun üzerindeki kabuğu rahatça soyabilirsiniz. Böylece piştikten sonra ayrılıp aşurenin içine karışmaz. Daha sonra ıslattığınız malzemeleri ayrı ayrı haşlayın. Sularını süzdükten sonra hepsini bir derin tencereye alıp karıştırın ve kaynatın. Üzerine hazırlamış olduğunuz kuru meyveleri katın. 10 dakika kadar tekrar kaynatın. Kaynattıktan sonra aşureleri kâselere alabilirsiniz. Üzerine süsleme için hazırladığınız malzemeleri dökün ve soğumaya bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder