Ticker

6/recent/ticker-posts

Zayıf insanların her zaman yediği yiyecekler

Fazla kiloları verip, zayıflamak için sürekli yeni diyetler deniyor, çok fazla miktarda para harcıyoruz. Peki zayıf kişiler neler yiyor? Sürekli sebze yiyerek mi böyle zayıf kalıyorlar. Harvard ve Brown Üniversiteleri üç yılda 7 bin kişinin üzerine araştırma yaptı. Metabolizmayı hızlandırıp, sürekli tokluk hissi için neler yemeliyiz?

Yulaf
Kilo almamak için metabolizmanızı hızlandırmanız gerekiyor. Sabah kahvaltı olarak lifli yulaf ezmesi veya ev yapımı granola yerseniz, öğle saatlerine kadar açlık hissetmeyeceksiniz. Yulaf ezmesini bir kaseye koyun. Üzerine küçük bir muz üzerine bir avuç badem koyarak yiyebilirsiniz.
Avokado
Eğer avokadonun yağlı olduğunu ve diyette yenmemesi gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsuzun, Yapılan araştırmalar öğle yemeğinde yarım avakado yiyen kişilerin tokluk hissinin uzun sürdüğünü gösteriyor. Meyvelerin içinde bulunan doymamış yağlar, açlıkla mücadele ederken ve kan şekerinin yükselmesine engel oluyor.
Acı Biber
Purdue Üniversitesi'nden bilim adamları yemeklere acı kırmızı biber ekledi Acı Kırmızı biber yiyen kişilerin yağlı, tuzlu ve tatlı yiyeceklere karşı isteklerinin azaldığı ortaya çıktı. Ayrıca biber içinde bulunan kapsaisinin metabolizmayı arttırdığı belirtildi. 
Yeşil Çay
Kilo almamak için kahve, çay veya soda yerine yeşil çay iiçebilirsiniz. Yapılan bir araştırmada bir grup japon günde 5 bardak yeşil çay içti. Bir grup ise kafeini yüksek bir fincan içecek içti. Çalışma sonucunda yeşil çay içenlerin özellikle karın yağlarından azalma olduğu gözlemlendi. Yeşil çayın vücut yağlarını erittiği ve kişinin enerjisini arttırdığı bilimsel araştırmalar sonucundan kaydedilmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar