Ticker

6/recent/ticker-posts

Çalışanlar için kolay diyet önerileri

Çalışırken diyet yapmak, kilo verme yolundaki en zorlu aşamalardan biri diyebiliriz. Hele bir de masa başı çalışıyorsanız, çalışma saatleri boyunca hareketsiz kalan vücuda giren yiyeceklerin kiloya dönüşmemesi için ayrıca dikkat etmek gerekir!

Çalışırken sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak 8 noktayı sizinle paylaşıyoruz!

Neredeyse hepinizin çekmecesinde sizi oyalayacak ve çoğunlukla tatlı ihtiyacınızı giderecek yiyecekler olduğunu biliyoruz. Yağ oranı yüksek çikolataları, tuzlu bisküvileri çekmecenizden uzaklaştırın. Badem, ceviz gibi sağlıklı atıştırmalıkları ve kuru kayısı kuru üzüm gibi sağlıklı tatlıları tercih edin.

Günde 5 öğün yemeniz gerektiğini boş yere söylemiyorlar. Ara öğünler metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca tok olduğunuzda gereksiz yiyeceklere 'saldırma' oranınız da azalır. Çekmecenize dolduracağınız sağlıklı yiyecekleri ara ara atıştırın, böylelikle karnınızı sağlıklı yiyeceklerle tok tutmuş olursunuz

İş yerinizin yemek salonunda diyetinize uygun yemek çıkma ihtimali nedir? Peki dışarda yemeğe kaltığınızda yağlı yiyeceklerin sizi kandıramayacağına emin misiniz? İşte bu nedenle en iyi seçenek yemeğinizi evden getirmeniz. Salatayla başlamanızın sizi tıkayacağını da hatırlatırız.

Su şişenizi masanızın üzerinden ayırmayın.Çalışırken çay, kahve süper oluyor farkındayız ama suyun kilo vermeye olan etkisini de unutmayın! Canınız her kahve istediğinde onun yerine suyunuza sarılın, hem dişlerinizi sararmaktan kurtarın hem yağ yakmaya bir adım daha yaklaşın! 

Üniversitelerde yapılan araştırmalara göre nane ve vanilya kokuları tatlı isteğini azaltmayı sağlıyor. İş yerinizde vanilya kokulu bir sprey bulundurmak iyi bir fikir olabilir.

Sürekli oturmak bel ve basen bölgesinde yağ birikmesine davetiye çıkarıyor. Mümkün olduğunca ayağa kalkmanız gerektiğini kendinize hatırlatın. Masanızda duran suyu doldurmak için kalkmak iyi bir fikir olabilir

Yemeklerinizi hızlı hızlı yememeye dikkat edin. Yavaş yemek yediğinizde tokluk hissine daha çabuk kavuşursunuz ve böylelikle daha az kalori alırsınız.

Ne kadar yediğinizin hesabını tutmayı unutmayın. Bilgisayar karşısında farketmeden yediklerinizi ya da içeceklerden aldığınız kalorileri hesaba katmayı unutmayın. Aynı kaloriye veya yağ oranına sahip iki yiyecek arasında tercih yapacaksanız gramajı yüksek olanı tercih edin. Aynı kaloriyle daha çok doymuş olun.
elmaelma.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar