Ticker

6/recent/ticker-posts

200 kalori yakmanın çeşitli yolları

Fazla kalorileri yakmak ve kilo vermek için uygulayabileceğiniz birbirinden farklı, tuhaf ve kolay yolları olduğunu biliyor muydunuz. Geleneksel egzersizlerden ve kalori yakma yollarından sıkıldıysanız bunları bir deneyin deriz:

Sakız çiğnerken de vücudunuz enerji harcar ve kalori yakar. Örneğin 18 saat sakız çiğneyerek 200 kaloriharcayabilirsiniz. Bunun sıkıcı olmasını istemiyorsanız, her saatte bir sakız değiştirin. Böylece bu deneyimi biraz tat alabileceğiniz hale getirebilirsiniz. Bunun için şekersiz sakız kullanmayı unutmayın.

200 kalori harcamanın başka bir garip yolu da öpüşmek. Evet öpüşmek. Eşinizle ya da sevgilinizle 2 saat öpüşmeniz 200 kalori harcamanızı sağlar. Bolca kalori harcatan başka bir aktivite ise cinsel ilişki. 20 dakika seksyaparak 200 kalori yakabilirsiniz.

Diş fırçalarken de vücudunuz enerji harcar. Her biri 2 dakika olmak üzere 45 kez diş fırçalamanız 200 kaloriyi yakmanızı sağlayacaktır.

Aslında televizyon izlerken bile kalori harcıyoruz. Elbette her televizyon programı kilo verdirmiyor. Televizyon seyrederken kilo vermek için sizi güldüren programları tercih etmelisiniz. Televizyon başında kahkahalarla geçirdiğiniz 2,5 saat 200 kalori yakmanız anlamına gelir. Unutmayın 2,5 saat, bir bölüm Türk dizisine ve 4-5 bölüm yabancı sitkoma tekabül eder.

Her gün 8 su bardağı su içmek de fazladan 200 kalori harcamanıza yardımcı olur. 

Bunların yanında şunlar da 200 kalori yakmanızı sağlayacaktır:

- 15 dakika ip atlamak.
- 23 kez şarkı söylemek.
- 1,5 saat piyano çalmak.
- Bilgisayarda 4800 kez kalori yazmak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar