Ticker

6/recent/ticker-posts

Uzun ömrün sırrı nedir?

Dünyanın en yaşlı insanları uzun ömürlü olmak isteyenlere bazı nasihatlerde bulunuyor. Tavsiyeler arasında çalışmaktan, sarımsak yemeye kadar bir dizi ilginç alışkanlık var

İşte en yaşlıların tavsiyeleri:
1-İş: 1986 yılında 120 yaşında hayatını kaybeden çitfçi Izumi Shigechiyo 98 yaşında dahi tarlada çalışmaya devam etmiş. Japon çiftçi, 105 yaşında emekliye ayrılmış. Onun tavsiyesi "Erken kalkmak ve yatmadan önce bir tahıl likörü içmek."
2-Disiplin: 2011 yılında 108 yaşında hayatını kaybeden Johannes Heesters 'sahnede ölmek' kavramını hayata geçirebilenlerden. Aktör, 106 yaşına kadar oyunlarda rol almış. Onun tavsiyesi, "Disiplin, sağlıklı bir yaşam, olumlu düşünmek ve kendini mutlu bir insan olarak görmek."
3-İman: Fransız rahibe Eugénie Blanchard 2010 yılında, 114 yaşındayken Guadeloupe Adası'nda hayata gözlerini yumdu. Yeğeni, rahibenin bu denli uzun ömürlü olmasını "Bekaretini tanrıya adamış olması" ile ilişkilendiriyor
4-Nemlendirici: 2015 yılında 116 yaşındayken yaşama veda eden Amerikalo Gertrude Weaver'in tavsiyesi ise ciltle ilgili. Weaver'in sırrı, "büyük miktarda nemlendirici kullanmak, herkese karşı nazik olmak, komşularını sevmek ve kendi pişirdiğini yemek."

Yorum Gönder

0 Yorumlar