Ticker

6/recent/ticker-posts

Ayranın faydaları ayran hakkında bilinmeyenler

Türk mutfağının en eski ve en yaygın içeceği olan ayran İçinde barındırdığı kalsiyum, potasyum ve protein dışında A, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile 7’den 70’e herkes için faydalı.
B vitamini zengini: Depresyonu ayranla yenin



Ayran, özellikle içeriğinde bulunun yoğurt bakterileri sayesinde, çok önemli bir içecektir. Hiçbir yan etkisi olmadığı gibi sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Eksikliğinde depresyona yol açan B vitamini açısından oldukça zengin olan ayranın önemine değinen Gıda Mühendisi Nilüfer Hakaryan ‘Pazartesi sendromlarından, uykusuzluğa, göz altı morluklarından kansızlığa kadar bir çok hastalığın temelinde B ve B12 vitamini eksikliği vardır. 
B vitaminleri anksiyete ve stres semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir, beyinde serotonin gibi hormonların üretimi için önemlidir. B12 eksikliğinde ise anksiyete ile ilişkili hızlı nefes alıp vermenin arttığı belirlenmiştir. Özellikle düzenli beslenemeyen kişilerde sıklıkla karşılaşılan bu semptomların etkisini her gün bir bardak ayran içerek azaltabilirsiniz’ dedi.

Sindirim sistemini onarır

Ayranın elektrolit yönünden de oldukça zengin bir içecek. Böylece, bağırsak florasının stabilitesini artırıyor ve düzenliyor. Sindirim sistemindeki olumsuzlukların giderilmesinde de tedavi edici etkisi o Vücudun sıvı akışını dengelemek ve normal kan basıncını sağlamak için gerekli olan potasyumu sağlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar