Ticker

6/recent/ticker-posts

Vejeteryan Diyet Listesi

Et ve et ürünleri yemeyen, kişilere “vejeteryan” adı verilmektedir. Vejeteryan diyeti bol yeşillik ve yüksek proteinli gıdalar içererek, etteki çeşitli mineralleri ve vitaminlerin alımını bu diyet yönteminde sağlamalısınız. Balık da bulunan omega 3 vitaminlerini vejeteryan kişiler her ne kadar yemese de balığın diyetteki önemi ve insan sağlığı için değeri çok büyüktür.

Vejetaryan olan kişilerin olmayan kişilere göre genelde daha kilolu olduklarını gözlemleyen uzman doktorlar et yemeyen insanların daha sağlıklı ve uzun ömürlü yaşadıklarını açıkladılar. Bu diyet yöntemini çeşitli egzersiz hareketleriyle birlikte sağlıklı bir rejim yaparak, uygularsanız istediğiniz kilolara erişme sürenizi kısaltarak, daha sağlıklı olabilirsiniz.

Vejetaryan diyetinde sabah kahvaltısı; Bir fincan yeşil çay, bir dilim yağsız peynir, 5 adet zeytin, bir adet haşlanmış yumurta, marul, tere, semiz otundan yapılmış karışık sebze salatası ve iki dilim kepekli ekmek ile kahvaltınızı tamamlayınız.

Ara öğünlerde; Marul, domates, salatalık, semiz otu, tere, maydanoz ile oluşturulmuş bir mevsim sebzelerinden salata yaparak bir porsiyon tüketiniz. Vejeteryan diyeti programının öğlen yemeğinde, Bir kase lahana çorbası, bir kase yoğurt, iki dilim çavdar ekmeği ve ara öğünlerde yaptığımız sebze karışımından bir tabak tüketebilirsiniz.

Vejeteryan diyetinin akşam yemeğinde; Bir tabak taze fasulye, bir kase yoğurt, 3 yemek kaşığı pilav tüketilebilir. Daha sonra, marul, maydanoz, semiz otundan oluşturduğumuz sebze salatamızı tüketiyoruz. Akşam bitkisel çay olarak yeşil çay tercih edebilirsiniz. Yatmadan önce yağsız Süt içebilirsiniz. Vejeteryan diyetlerinde ağırlıklı olarak sıvı gıdalar, çorbalar, sebzeler tüketilmektedir. Ekmek olarak çavdar ekmeği yada kepekli ekmek tercih ederek daha sağlıklı bir tercih yapabilirsiniz. 
sifamarket.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar