Ticker

6/recent/ticker-posts

Karatay diyet listesi

Canan Karatay Diyet konusuna yıllarını harcamış ve bu konuda gerçekten bir uzaman olmuştur.
Karatay Diyetine az yemek çok mantıklı değildir. Günde en az 3 öğün yemek yemek gereklidir. Ancak yemekleri genelde çok acıkmadan tok karına yemek doğrudur. Karatay diyetine göre kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltıyı sıkı yapan bir kişi Karatay Diyetinin ilk adımını yerine getirmiş olur. Sabah kahvaltılarında 2 yumurta mutlaka şarttır. Sadece yumurtada değil pastırmalı yumurta ya da menemen de gayet güzel bir kahvaltıdır. Yumurtanın yanında beyaz peynir, zeytin, fındık, fıstık ve badem de mutlaka olmazsa olmazlardandır. Ancak Karatay Diyetinde ekmek kesinlikle yasak çünkü insülin direncini kırar.
İnsülün vücutta yağları depolayan hormondur ve bu hormonu yükseltmemeye özen göstermemiz gerekiyor. Ne zaman yemek yesek insülin hormonumuz yükselir. Bu hormon azaldığında da acıkmaya başlarız.
Eğer sabah kahvaltısını doğru ve güzel yaparsak bu seferde leptin hormonu artar böylece vücudumuz yağ yakar. İşte Karatay Diyeti mantık olarak buna dayanır.
Ekmek Karatay Diyetinde hiç yer verilmeyen bir besindir. Ve bol bol su içmek gerekir.
Karatay Diyetinde Öğle Yemeği
Karatay diyetinde öğlenleri gerçekten acıkmadıysanız yemek yemeyiniz. Bunun yerine fındık, fıstık ve badem tüketebilirsiniz. Bu yaklaşık 1 avuç kadar olmalı. Öğlenleri mesela hamuru ince olmak kaydıyla lahmacun yiyebilirsiniz! Çünkü lahmacunun içinde et, sebze, soğan gibi faydalı ürünler vardır. Çok abartılı olmamak kaydıyla lahmacun yemenizde bir sıkıntı yoktur.
Karatay Diyeti Nedir ?
Karatay Diyeti bir diyet listesinden öte bir sağlıklı ve mantıklı yeme alışkanlığıdır. Ekmek yemek yerine mantıklı ürünler yiyerek kendinizi yormadan kilo verebilirsiniz. Karatay Diyetinde Şeker ve Ekmek “Tatlı Zehirler”  olarak anılır çünkü sizi en çok şişmanlatanlar bunlardır.
Yaz mevsimi meyvelerini de seçerek tüketmek gerekir erik olsun, kiraz olsun sağlıklı meyvelerden iken bildiğimizin aksine karpuz ve kavun içindeki yüksek şekerden dolayı uzak durulması gereken ürünlerdendir.
Marketlerden aldığınız hazır tavuklar yerine de köy tavuğu denilen özgür olarak dolaşarak büyüyen tavuklardan tüketmeniz gereklidir.
Ve akşam saat 8′den sonra yemek yemek kesinlikle yasak!
Gelelim Karatay Diyeti Listemize
1.Gün
Kahvaltı: İki adet haşlanmış yumurta, yanında beyaz peynir, domates, zeytin, fındık fıstık ve şekersiz çay.
Öğle yemeği: Haşlanmış tavuk göğsü, zeytin yağlı fasulye yemeği, bol yeşillikli salata, tuzsuz ayran ve sınırsız şekersiz çay
Ara öğün: Fındık, badem, fıstık, leblebi
Akşam yemeği: Sınırsız balık, bol yeşillikli limonlu salata tuzsuz ayran ve 2 çay kaşığı keten tohumu
2.Gün
Kahvaltı: İki adet haşlanmış yumurta, yanında beyaz peynir, domates, zeytin,fındık fıstık ve şekersiz çay.

Yorum Gönder

0 Yorumlar