Ticker

6/recent/ticker-posts

Dünyanın en başarılı diyetlerin ortak 6 noktası

Dünyada denenen en başarılı diyetlerin ortak bir noktada buluştuğu 6 durum vardır. Dünyaca ünlü diyetler örneğin Akdeniz diyeti, Vegan diyeti, paleo diyeti, düşük karbonhidrat diyeti bu diyetlerin ortak 6 noktası bulunmakta bunlar:









1-Bu diyetlerin ortak noktalarından biri şeker oranlarının hepsinde düşük verilmesi. Şekere yüklendiğinizde bu karaciğerde yağa dönüşebiliyor bu yüzden bu diyetler şeker oranını düşük veriyorlar.


2-İşlenmiş nişastalı yiyecekler bu diyet uzmanları tarafından zararlı olarak bildirilmiştir bu diyetlerin diğer ortak noktasıdır. Bu yiyecekler aşırı kan şekerinin yükselmesine neden olabilirler buda aşırı yemeyi sağlar.


3-Yüksek bitkisel yağlardan uzak durun zararlı olduğu söylenmekte ancak bu doymuş yağların tam olarak zararlımı değilmi bilnmemektedir.


4-Trans yağlar bir çok sağlık uzmanı tarafından zararlı olduğu söylenmektedir. Diyet uzmanları ise bu yağlardan mümkün olduğunca kaçmak gerektiğini bildirişlerdir. Bazı ülkelerden bu tür yağlar yasaklanmıştır.


5-Bir çok başarılı diyet seze yemeyi daha sağlıklı bir beslenme olarak kabul eder. Bir çok beslenme uzmanıda senzeli beslenmeyi dengeli bir beslenme olarak kabul etmektedir.


6-Bu diyetlerin ortak bir özelliğide yiyeceklerin kısıtlanmamasıdır yani yiyeceklerin hepsindenede faydalanabilirsiniz tabiki uzman diyetisyenlerin verdikleri oranlarda.


Diyet yapanların şunu hiç bir zaman unutmamaları gerekir Tüm diyetler her kese uygulanamaz bunun için diyetisyene gidip kendinize uygun diyet listesi alarak kilo verebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar