Ticker

6/recent/ticker-posts

Sağlıklı diyet için 6 ipucu

Sağlıklı bir diyet için yapmanız gerekenler. Diyet yapanlar diyetinizin işe yaraması için bu ipuçlarına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Düzenli ve sağlıklı besleme ile rahatlıkla kilo verebilirsiniz bunun için dikkat etmeniz gereken 6 ipucu:




1- Yavaş yiyin: Yemek yerken hızlı yiyen kişilerin daha çok obez olma ihtimal olduğu yavaş yiyenlerin ise bu oranın azaldığı saptanmıştır. Yapılan araştırmalarda yavaş yemenin kalori miktarını azaltacağı ve kilo vermenizde yararlı olacağı saptanmıştır.

2-Tam tahıllı ekmek yiyin: Tam tahıllı ekmeği seçerek diyetinizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Tam tahıllı ekmeğ yiyerek hem sağlıklı beslenir hemde zayıflamanıza yardımcı olabilir.

3-Diyetinize yoğurt ekleyin: Diyet yaparken yoğurt yemeyi ihmal etmeyin. Protein kaynağı olan yoğurt size doygunluk hissi verir.

4-Evde liste yapmadan alış verişe çıkmayın: Markete liste yapmadan çıkarsanız açlık dürtüleriniz harekete geçer ve istemediğiniz bir sürü yiyecek almak zorunda kalırsınız liste yaparak çıkarsanız sadece listedekileri alarak mağazadan ayrılır ve böylce daha sağlıklı yiyecekler almış olursunuz.

5-Kahvaltıda yumurtayı tercih edin: Yumurta sabahları özellikle yendiğinde son derece sağlıklıdır. Yumurta yediğinizde doygunluk hissi dha çok olur buda az yemek yemenize sebep olur.

6-Daha çok protein alın: Protein miktarı metabolizmanızı n hızını belirleyen kaslarınızı korumanıza yardımcı olur bu nedenle yaktığınız kalori miktarı proteinli beslenrseniz daha fazla olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar