Ticker

6/recent/ticker-posts

Sonbahar mevsiminin en şifalı besinleri nelerdir?

Grip ve nezle dört bir yanda kol geziyor ancak bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklara karşı önlem almak mümkün! Virüslere karşı vücut direncini artırmanın basit ama etkili önlemlerinin başında mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek geliyor.

Taze ceviz
Şimdi taze cevizin tam sırası. Sonbahar aylarında bol bol tüketilmesi gereken taze ceviz hem omega 3 hem de E vitamini içerdiği için çift etki ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. 

Ispanak
C ve E vitamininden zengin olan ıspanak, lutein, zeaksantin, betakaroten ve glutatyon gibi bileşikleri içeren adeta bir antioksidan deposu. 
Bal kabağı
Sonbaharın şifalı besini bal kabağı, kendisine turuncu rengi veren ve güçlü bir antioksidan olan beta karoteni yüksek miktarda içeriyor. 

Brokoli
Süper besinler listesinin başlarında yer alan brokolinin içeriğindeki yüksek miktarda C vitamini, karotenoid, sulforalen, quarcetin ve indol-3 carbinolle bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. 
Nar
Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey Akansel, narın antioksidan kapasitesini kıpkırmızı rengiyle ortaya koyduğunu belirtirken “Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren nar, idrar söktürücü etkisiyle de vücuttan toksinlerin atımını kolaylaştırıyor. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar