Ticker

6/recent/ticker-posts

‘Squat’ nasıl yapılır?

Karın kaslarını düzleştirmek ve yuvarlak, sıkı bir kalçaya sahip olmak tek bir hareketle mümkün! İşte tüm vücudu mükemmel bir biçimde çalıştıran "squat" hareketleri...

Squat aslında “çömelmek” anlamına geliyor. Vücudu kuvvetlendirmek ve özellikle bacak kaslarını çalıştırmak için yapılan çömelip-kalkma hareketine basitçe “squat” deniyor.
İki elde tutulan veya omuzlarda taşınan ağırlıklarla da yapılabiliyor, biraz daha hafif bir egzersiz için herhangi bir ağırlık almadan sadece çömelip-kalkarak da yapabilirsiniz…

Başlangıç için:
Biraz ısınmaya ihtiyacınız var! Kaslarınızı ve eklemlerinizi hareketlendirecek birkaç dakikalık ısınma hareketlerinden sonra vücudunuz squat yapmak için hazır olacaktır. Özellikle egzersiz sonrası üst bacak kaslarınızda ve kalçalarınızda oluşabilecek ağrıları azaltmak için ne kadar ısınırsanız, o kadar iyi. Yine de unutmayın, düzenli egzersiz yapan biri değilseniz, ilk günlerde squat sonrası bacaklarda biraz ağrı hissetmeniz normaldir.

Isındıktan sonra, squat pozisyonuna geçebilirsiniz. Ayaklarınız omuz genişliğinden biraz daha açık olmalı. Ayakların yönü ve birbirinden uzaklığı, dizlerinize bindireceğiniz yükü dengelemeniz açısından önemli. Bu yüzden kurallara uygun ve kesinlikle rahat hissettiğiniz bir pozisyon bulun.
Eğer ağırlıksız çalışacaksanız, kollarınızı paralel bir şekilde dümdüz ileriye uzatın veya ellerinizi sıkıca birleştirin. Başınız, boynunuz ve sırtınız dik olmalı, yere ya da yukarı değil, tam karşıya bakmalısınız. Bakışların yönü, boynunuzun rahatlığı ve dengenizi doğru sağlamanız için önemli.
Sandalyeye oturur gibi, ağırlığınızı iki ayak üzerine dengeleyerek, yavaşça çömelin. Sırtınızı dik tutun ve merkezi kaybetmeyin. Kalçanızı dizlerinizin seviyesine getirin ve yavaşça tekrar kalkın. Bu sizin için yeterliyse, bu hareketi tekrarlamaya devam edin. Ancak biraz daha çömelebileceğinizi hissediyorsanız, kalçanızı tamamen yere yaklaştırarak tam çömelme de yapabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, ayaklarınızın yere çok sağlam basıyor olması. Asla topuklarınızı kaldırmayın, ağırlığınızı ayaklarınızın yanlarına vermeyin!

Yorum Gönder

0 Yorumlar