Ticker

6/recent/ticker-posts

Günde 500 kalori yakmanın yolları

Hepimizin bildiği gibi kilo vermenin yolu inatçı yağlardan geçiyor. Onlardan kurtulmayı başaramadığımız sürece kilo vermek te hayal oluyor... Bu durum sizi sürekli diyet yapmaya zorlayarak sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor. 

DAHA KÜÇÜK TABAKLAR

Kilonuzu bilerek, metobolizma yapınızı göz önünde bulundurarak  neyi ne kadar yemeniz gerektiğinizi bilmeniz çok önemli. Eğer ki her öğünde fazladan besin tüketiyor ve bu durumdan şikayetçi oluyorsanız daha küçük tabaklarda yemenizi öneririz.
ÜÇ BÜYÜK TUZAK

Beslenmesine dikkat eden, kilo vermeye çalışan kişilerden şu cümleyi sürekli duyduğunuzu varsıyıyoruz: "Şeker, un ve tuzdan uzak duruyorum!...". Halk arasında 'üç beyaz' olarak dabilinen, metobolizmayı ve vücut sağlığını olumsuz olarak etkileyen un, tuz ve şekeri hayatınızdan tamamen çıkararak fazla kalorileri de bir kenara bırakmış olursunuz.
HAREKETE GEÇİN

Sağlıklı bir yapıya sahip olmak için beslenmeniz kadar ne kadar hareket ettiğiniz de çok önemli. Üşengeçliğinizi bir kenara bırakıp, mümkün olduğunca tüm işlerinizi "Tabana kuvvet" diyerek halletmeniz sizi yararınıza olacak. Herhangi önemli bir sakatlığınız ve rahatsızlığınız olmadığı sürece asansör yerine merdiven kullanın. Yakın mesafelerde otomobil ve toplu taşımayı tercih etmeyin, yürüyün. Telefon görüşmelerinizi oturarak değil yürüyerek yapın. Gün içinde hareket ederek yaktğınız 350 kaloriye ek olarak biraz daha fazla hareket ederek bu rakamı 500'e çıkarmak elinizde!
TELEVİZYONDAN UZAK DURUN

Tüm gün iş için koşturup durdunuz, çok yoruldunuz ve eve gidip ayaklarınızı uzatıp televizyon karşısında yayılmanın hayalinizi kuruyorsunuz... Aslında ne kadar yorgun olsanız olun yapmanız gereken yarım saatlik bir yürüyüş ya da bir egzersiz olsa da bazen evde oturmak isteyebilirsiniz. Televizyon izlerken gördüğünüz yiyecek reklamları iştahınızı kabartıyor olabilir. İradeniz sahip çıkın ve en azından elinizi patlamış mısır, cips, çikolata gibi sağlıksız besinlere götürmeyin.

GAZLI İÇECEKLERE HAYIR

En sevdiğiniz yemeği yerken yanında soğuk bir gazlı içeceğin size nasıl bir keyif verdiğiniz biliyoruz. Ama bu gazlı içecekler içeriğindeki şeker ve diğer maddeler nedeniyle metabolizmanıza zarar verdiği gibi rafine şeker sebebiyle kalori miktarında da artış gösteriyor. Gazlı içecekleri zihninizden çıkararak, sadece su tüketmenizzde yarar var.

Yorum Gönder

0 Yorumlar