Ticker

6/recent/ticker-posts

Pilatesle zayıflama yolları

Son zamanlar popüler egzersiz programı pilates, beden dengesinin korunmasını, kasların düzenli çalışmasını ve doğru nefes alma teknikleriyle hem beden hem de zihnin formda kalmasını sağlar.

Pilates programının yaratıcısı, Joseph H. Pilates diyor ki; "10 seansta farkı hissedeceksiniz, 20 seansta farkı görecek ve 30 seansta yeni bir vücuda sahip olacaksınız". Bu iddialı söz, düzenli pilates egzersizlerinden sonra kendini ispatlıyor.
Pilates, vücudun duruşunu sağlamlaştırır. Hamilelik sonrası karın bölgesindeki görünüm bozukluğunu gidermeye yardımcı olur. Doğru nefes alma tekniklerini öğreterek bedensel ve zihinsel dinginlik verir. Kilo vermenin en önemli etkenlerinden biri, metabolizmanın çalışma hızıdır. Pilates, metabolizmanın hızlı ve düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır.
Vücudun kas yapısını çalıştırarak daha uzun ve daha ince görünmenizi sağlar. Pilates, klasik egzersizlerden farklı olarak vücuttaki tüm kasların eşit oranda çalışmasını ve güçlenmesini hedefler. Buna bağlı olarak 500 çeşit pilates egzersizi bulunmaktadır. Pilates yaparken öncelikli olarak karın, sırt, kalça bölgesindeki kasların çalışmasını hedefleyen aletler kullanılır.
Pilatesin 6 ana prensibi vardır.
Konsantrasyon : Pilates egzersizleri yapılırken farkında olmak ve konsantrasyon önemlidir. Böylece hangikasları çalıştırdığınızdan emin olabilirsiniz.
Kontrol : Pilates hareketleri yapılırken kontrol çok önemlidir. Vücudunuzu ve zihninizi pilatese hazırlamanız, olası sakatlıklara karşı sizi koruyacaktır.
Merkezleme : Pilatesde merkezleme karın, sırt ve kalça bölgesine yapılır. Bu hareketler sayesinde kas sisteminde aktif hale getirilir.
Akıcı hareket : Pilates hareketlerini yoga hareketleri gibi sakince ve akıcı şekilde yapmanız gerekir.
Kesinlik : Yaptığınız her hareket birbirini tamamlayıcı ve destekleyici olmaldır.
Nefes : Pilateste doğru nefes alımı çok önemlidir. Tam nefes almalı ve dışarı doğru aldığınız tüm nefesi vermelisiniz.
Evinizde pilates yapmak istiyorsanız, spor aletler satan mağazalardan alabileceğiniz pilates toplarını kullanabilirsiniz. Sakinleştirici bir müzik eşliğinde her gün düzenli olarak yapacağınız pilatesin etkilerini kısa süre içinde farkedeceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar