Ticker

6/recent/ticker-posts

The Biggest Loser Diyeti

Sporcuların yaptıkları ve NBC TV’de yayınlanan en fazla kilo kaybettiren isimli diyet ve fitness programını siz de takip edebilirsiniz. Bu diyette aklınızı çelecek peynirli makarnalar veya kekler filan yok, diyet hapları veya özel antrenör de; sadece sağlıklı bir diyet ve bol egzersiz var.
The Biggest Loser Diyeti’nin temeli 4-3-2-1 piramidi (4 porsiyon meyve ve sebze, 3 porsiyon yağsız protein, iki kepekli karbonhidrat ve bir adet ekstra)  ve eski sistemdeki egzersizlerdir. Meyve, sebze ve yağsız protein içeren diyet yaparsanız; buna sık ve ağır fiziksel aktivite ilave ederseniz, kilo kaybedebilir, kolesterol seviyenizi düşürebilir, kan basıncını azaltabilir, daha kuvvetli ve enerjik olabilirsiniz.
Tufts Üniversitesinde obezite uzmanı ve araştırmacı Michael Dansinger bu diyeti, diyetisyen ve aşçı (Araştırma Uzmanı) Cheryl Forberg, ve antrenör Bob Harper ve Jilli Michaels, yazar Dr. Maggie Greenwood-Robinson’la birlikte geliştirmiştir.
Bu diyette size kalori almadan doyabilmeniz için 12 hafta boyunca az miktarda ancak sık sık bol lifli ve proteinli, kalorisi az besinler yemeniz öneriliyor.
‘Kalorilerin kalitesini vurguluyoruz ki hem almanız gereken besinleri alın, hem de açlık bastırmadan evvel daha doğal, daha sağlıklı besinlerin, yağsız proteinlerin keyfine vararak açlığı siz bastırın,’ diyor Forberg.
Ayrıca iştah açan ekmek, makarna veya patates gibi yiyecekleri yemiyorsunuz. Günlük yiyecek miktarını düzenli listeleyerek, porsiyon miktarına dikkat ederek ve 1.500-6.800 mililitre tüketerek ana listeye uyuyorsunuz.
Ayrıca 30 dakikayla başlayıp bir saate kadar arttırarak her gün egzersiz yapmanız gerekiyor. Bu kitapta yağ yaktırmayı hızlandıran detaylı kardiyo ve güç arttırıcı egzersizler verilmiş. (Ayrıca eski yarışmacılardan ilham alacağınız birçok keyifli ipucu bulacaksınız.)
Kulağa basit geliyor ama TV yarışmalarındaki gibi sizi teşvik edecek, zorlayacak bir antrenörünüz olmadığında motivasyonunuzu nasıl koruyacaksınız İnternetten ‘The Biggest Loser’ kulübü destek hattına üye olarak, haftada 5 dolara menülere, herkese uygun fitness programlarına, bu konudaki yayınlara ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Diyetinde Ne Yiyebilirsiniz

Kitapta 1200, 1500 ve 1800 kalorilik bazı yemek tarifleriyle birlikte bir haftalık örnek diyet listesi mevcut. Bu liste kalorilerin %45’i karbonhidratlardan, %30’u proteinlerden ve %25’i yağlardan oluşacak biçimde ayarlanır.
The Bigest Loser Piramidi 4-3-2-1 her gurup yiyeceğin kaç porsiyon alınacağını gösterir.
  • 4 Porsiyon Meyve ve Sebze.
  • 3 porsiyon protein-yağsız, vejetaryen veya yağ oranı düşük süt ürünleri.
  • 2 porsiyon kepekli ürün.
  • Ek olarak 200 kaloriye eş, 1 katı ve sıvı yağ, tatlı veya alkol.
Burada günlük örnek yemek planı bulacaksınız.
Kahvaltı:
½ porsiyon Protein,1 Porsiyon Kepekli Ürün, 1 Porsiyon Meyve
Ara Öğün:
½ porsiyon protein,  1 porsiyon meyve
Öğle Yemeği:
1 Porsiyon protein, ½ porsiyon kepekli ürün, 1 porsiyon kepekli yiyecek, 1 porsiyon sebze.
Ara öğün:
½  Porsiyon Protein, 1 Meyve
Akşam Yemeği:
½ protein, ½ Kepekli ürün, 2 Sebze.
Diyet yapanlara içinde ek yağ, şeker veya tuz bulunmayan konserve olmayan yiyecekler seçmeleri tavsiye edilir. Forberg yiyeceklerin içindekiler kısmını okumanızı, bu listede size yabancı gelen maddeler gördüğünüzde bunları almamanızı tavsiye eder.
Meyve suyu ve kurutulmuş meyve yerine taze meyveyi tercih ediniz. Yiyecekler çiğ olarak veya ek yağ ilave etmeden pişirilmelidir. Mutlaka yağ kullanılacaksa bu sağlıklı yağ olmalı, doymuş yağ olmamalı.
Az rafine edilmiş, tam tahıllıları seçmeli; ekmeğin porsiyonunda en az2 gram, yulaf ezmesinin porsiyonunda5 gramlif olmalı ve 5 gramdan fazla şeker ihtiva etmemeli. Kalori seviyeniz tüketeceğiniz porsiyon büyüklüğünü ve protein seçeneklerinizi belirlemeli.
Hala doymadınız mı Günde 4 porsiyondan fazla meyve ve sebze tüketebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar