Diyet yaparken hamur işinden uzak durmak oldukça zor. Fakat hem hamur işi yiyip hem de az kalori almak mümkün. İşte peynirli diyet poğaça tarifi...
Özellikle kahvaltılarda bayılarak yediğimiz poğaçaların az kalori olanlarını yemeğe ne dersiniz. Sağlıklı beslenmeye çalışanlar için oldukça ideal bir tarif olan peynirli Diyet poğaça tarifi, artık mutfağınızdan eksik olmayacak.
Peynirli diyet poğaça malzemeleri;
3 bardak tam buğday yada çavdar unu
(çavdar unu kullacaksanız hamurun sert olmaması için 3 bardaktan az kullanın)
1 bardak yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir tutam kıyılmış dereotu
(çavdar unu kullacaksanız hamurun sert olmaması için 3 bardaktan az kullanın)
1 bardak yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir tutam kıyılmış dereotu
İç malzemesi;
Lor peyniri
Bir tutam kıyılmış dereotu
Bir tutam kıyılmış dereotu
Peynirli diyet poğaça yapılışı;
-Yumurtalardan birinin sarısını ayrı bir kaseye alın (sonrasında poğaçaların üzerine sürülecek ). Bir yumurta, yumurta beyazı, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Ayrı bir kapta unun 1 bardaklık kısmı, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın.
Yumurta ve zeyinyağı karışımını, un karışımına ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Kalan 2 bardak unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. En son kıyılmış dereotunu da ekleyin ve tekra yoğurun.
Hamuru 18-20 adet parçalara ayırın. Hepsini tek tek yuvarlayın.
Bir kasenin içinde peyniri ufalayıp dereotuyla karıştırın.
Yuvarladığınız hamurları elinizle açıp ortasına birer çay kaşığı peynirli karışımdan koyun ve güzelce kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini dizin ve yumurta sarısını sürün.
Dilerseniz çörekotu serpin, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Yumurta ve zeyinyağı karışımını, un karışımına ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Kalan 2 bardak unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. En son kıyılmış dereotunu da ekleyin ve tekra yoğurun.
Hamuru 18-20 adet parçalara ayırın. Hepsini tek tek yuvarlayın.
Bir kasenin içinde peyniri ufalayıp dereotuyla karıştırın.
Yuvarladığınız hamurları elinizle açıp ortasına birer çay kaşığı peynirli karışımdan koyun ve güzelce kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini dizin ve yumurta sarısını sürün.
Dilerseniz çörekotu serpin, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
0 Yorumlar