Ticker

6/recent/ticker-posts

Kış yorgunluğundan kurtulmanın yolu

Kış geldi ve neredeyse hepimizde bir kırgınlık bir yorgunluk havası geldi. Kendimizi kışın daha çok yataktan kalkamıyoruz bir halde buluyoruz bu da bizim yaşantımızı sekteye uğratıyor bunu engellemenin yolu nedir işte yorgunluğu atmanın yolları:





Bulduğunuz an güneş ışığından faydalanın: Günler daha kısa olduğu için ne zaman uyuyoruz ne zaman uyanıyoruz birbirine karıştı. Güneş ışığının az olması da beyinde bizi uykulu hissettirecek melatonin hormonunun daha çok üretilmesine neden oluyor. Öğle aralarında yürüyüş yapmak, ofisinizde sarı ışık kullanmak, fırsat buldukça temiz hava alabileceğiniz kısa yürüyüşler organize etmek iyi gelecektir.

Stresi azaltmak için günde 10 dakika kendinizle kalın: Yoga ya da solunum kontrolü egzersizleri gevşemenizi, stresini azaltmayı sağlayabilir. Günde 10 dakika ayırarak vücudunuzdaki stres hormonu seviyesini düşürebilir ve daha enerjik olabilirsiniz.

İyi bir uyku dinlenerek uyanmanızı sağlar: Kesintisiz uyku kış yorgunluğu ile savaşmakta birebir. Yetersiz ve kalitesiz uyku, ertesi günün yorgun ve verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Kışın daha uzun süre uyumak ihtiyacını da göz önüne aldığımızda, kendimize kış uyku planı çizmekte fayda var. Her gün aynı saatte yatağa uyumak için gitmek, yatak odasının karanlık olmasını sağlamak ve yatmadan en az bir saat önce televizyon, cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi parlak ışık yayan şeyleri kendimizden uzaklaştırmak uykuya dalmamızı kolaylaştırabilir. Uyumadan önce loş ışıkta kitap okumak güzel bir öneri olarak kalmamalı, hayata geçirilmelidir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar