Ticker

6/recent/ticker-posts

Sirke kullanmak 7 güzel sebep

Sirke kullanmanın güzel sebepleri sirkenin faydaları yiyecek ve içeceğin yanında farklılığı ile dikkat çeken mucizevi sirkenin nasıl kullanılabileceğini ve yararlarını beraberce inceleyelim.
1- Duş sırasında saçlar için kullanılabilir. Saç diplerinizde oluşabilecek yaraları önlerken saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak gözükmesini sağlayacak. Bunların yanı sıra kepeklenmeyi de önleyici etkisi bulunmaktadır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar sirkeyi saçlarınıza yedirin ve az su ile durulayın.
2- Ev temizliğinde kullanılabilir. Ev temizliğinde deterjanlardan vazgeçemeyenlerdenseniz deterjanlı suya (çamaşır suyu ile birleştirmeyin) 1 yemek kaşığı kadar sirke ekleyebilirsiniz. Bunun yanında tuvaletlerde deterjan kullanmadan da çok iyi bir temizlik sağlayabilirsiniz. Tuvaleti bir gece önceden sirkeli su döküp bekletin. Aynı uygulama lavabolar içinde geçerli.
3- Bulaşık makinesinde parlatıcı yerine doğal sirke kullanabilirsiniz. Aynı zamanda buzdolabı kokuları içinde sirke birebirdir. Sirkeli su ve bir bez yardımı ile buzdolabı içi temizliği yapabilirsiniz.
4- Zayıflamak için kullanılabilir. Sirkenin direk yağ yakıcı etkisi yoktur. Fakat dolaylı yoldan kilo vermeye oldukça yardımcıdır. İlk olarak vücut ph dengesi sağlayarak vücudun asidik halden kurtulmasını sağlar. Bunun yanında sirkenin bağırsakları çalıştırıcı etkisi vardır. Mide rahatsızlığınız yoksa sabah 1 bardak (300 ml) ılık su ve 1 tatlı kaşığı sirkeyi beraber tüketirseniz bağırsaklarınızın çalışmasına yardımcı olursunuz. Sirkenin direkt kullanımları diş minesine zarar verir. Dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyiniz.
5- Beden temizliği için kullanılabilir. Özellikle kadınların vajinal bölgesi mantar ve bakteri üremesine çok yatkındır. Ve bir çok kadında bu tür sorunlar görülür. Tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra sirkeli su ile bu bölgenin silinmesi mantar oluşumunu önleyecektir. 1 litre suya 1-2 yemek kaşığı sirke konulması yeterlidir.
6- Sebze meyve temizliği için kullanılabilir. Sirke harika bir temizleyicidir. Özellikle meyve ve sebzeler genelde çiğ tüketildiği için (sebzelerin bir kısmı) çok iyi yıkanması gereklidir. Fakat sadece su ile bazen bu sebze ve meyveleri tam olarak yıkayamayız. Örneğin ıspanak gibi yeşillikler uzun uğraşlar sonucu yıkanır. Bunun yerine sirkeli suda bir süre bu sebzeleri ve meyveleri bekletmeniz yeterli olacaktır.
7- Ev kokularını gidermek için kullanılabilir. Evde ya da ofisinizin de kokunun yoğun olduğu bölgeye 1 kase sirke koyup 1 gün bekletmeniz yeterli olacaktır

Yorum Gönder

0 Yorumlar