Searching...
2.11.16

Zayıflamaya yardımcı çorba tarifleri

Spordan geldiğinizde ne yiyeceğinizi hiç bilemiyor musunuz? Ya da akşam yemeğinde ne yemeniz gerektiğini. Rejimde olduğunuz için sürekli lezzetsiz ve ne kadar yerseniz yiyin sizi asla doyurmayan şeyler yemek zorunda olduğunuzu sandığınızı biliyoruz. Ama gerçek böyle değil, örneğin yemeğe lezzetli bir çorba ile başlayabilirsiniz. 

İşte size birkaç lezzetli çorba tarifi...
Brokoli çorbası 

Malzemeler: 

* 500 gram brokoli 
* 1 çorba kaşığı tam buğday unu 
* 1 çorba kaşığı tereyağı 
* 2 su bardağı süt 
* Tuz, karabiber 

Üzeri için: 

* 1 çorba kaşığı sıvıyağ 
* 1 tatlı kaşığı pul biber 

Hazırlanışı 

Brokoliyi 4 bardak su ile haşlayın. Brokolinin sap kısımları yumuşadığında blender ile püre haline getirin. Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Kavrulan unu brokoli püresine ekleyip kaynatın. Biraz kaynadıktan sonra 2 su bardağı sütü ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberi de ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Üzeri için sıvıyağı küçük bir tavada ısıtıp, pul biberi ilave edin. Yağı çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Balık Çorbası 

Malzemeler 

* 350 gram levrek 
* 2 çorba kaşığı tereyağı 
* 1/4 kereviz 
* 1/4 beyaz soğan 
* Yarım havuç 
* 1 adet taze soğan 
* 2 adet yeşilbiber 
* 5 diş sarımsak 
* 1 çorba kaşığı un 
* 6 su bardağı su 
* Tuz, karabiber 
* Bir tutam dereotu 

Hazırlanışı 

Kereviz, soğan, sarımsak ve havucu rendeleyip, taze soğanı kıyın. Tereyağını eritip, rendelenmiş malzemeleri kavurun ve bağlamak için unu ilave ederek tekrar kavurun. Suyu ilave edin. 30 dakika kaynatın. Balığı küçük kareler şeklinde kesip, tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 10 dakika balıkla birlikte kaynatın. İsteğe göre biber ve dereotu ile süsleyip, birlikte servis yapın.
Sarımercimek Çorbası 

Malzemeler 

* 1 su bardağı sarımercimek
* 1 su bardağı kırmızı mercimek 
* Yarım demet maydanoz 
* 3 adet orta boy soğan 
* 3 adet renkli biber 
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı 
* 5 su bardağı su 
* Tuz, karabiber 

Hazırlanışı 

Sarı ve kırmızı mercimeği yıkayıp suyunu süzdürün ve bir tencereye alın. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzdürün. Renkli biberleri ve soğanları ince ince doğrayarak, zeytinyağında soteleyin. 5 bardak su ve diri kıvamda haşlanmış mercimekleri ilave edip, 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alın. Üçgen şeklinde kestiğiniz pidelerle servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder