Ticker

6/recent/ticker-posts

Basen eriten diyet nasıl yapılır?

Yanlış beslenme ve hareketsizlik sonucu oluşan bölgesel yağlarınızdan kurtulmak için diyet listenizi rutin programınıza uydurmalı ve hayatınızı dengeli beslenme üzerine inşa etmelisiniz.
İşte basen eriten diyet listesi menüsü:
İlk olarak diyet süresince her gün tüketeceğiniz yağ yakan yeşil çay tarifi ile başlayalım. Malzeme olarak 2 tane limon, 2 küçük poşet yeşil çay, 1 rulo tarçın ve birkaç nane yaprağını hazırlayın. 1 bardak yeşil çayı demledikten sonra bir sürahiye koyup limonları içine sıkın. Nane yaprakları ve tarçını karışıma ilave edin. Çayın üstüne biraz daha su ilave ederek buzdolabına koyun.
Bir diğer formül ise bir bardak suyun içerisine 10 damla limon sıkıp yarım kaşık bal ile karıştırarak içmek. Özellikle sabahları tüketilen bu karışımla istenmeyen yağlardan kurtulmak uzun vadede mümkün.
Uyandığınızda limonlu karışımdan veya yeşil çay karışımından bir bardak tüketmeli ve kahvaltınızı yarım saat sonra yapmalısınız.
Kahvaltı
1 bardak diyet sütle hazırlanmış 4 kaşık yulaf ezmesini birkaç adet çilek veya muzla zenginleştirebilirsiniz. Bir diğer alternatifse 2 dilim tam tahıllı ekmekle tost yapabilirsiniz. Yanına közlenmiş biber ve roka ekleyebilirsiniz. 1 yumurtayı bol roka ve biberle çırparak menemen yapabilirsiniz.
Öğle yemeği
Bir dilim tahıllı ekmek, 1 kase sebze yemeği veya çorba, bol yeşillikli salata ve 1 küçük kase yoğurt.
Akşam yemeği
150-200 gram kırmızı veya beyaz et ya da balık, 1 dilim tam tahıllı ekmek, bol yeşillikli salata.
Ara öğün
1 yeşil elma, yarım muz, 10 adet çilek veya 1 şeftaliden herhangi birini seçebeilirsiniz. Ara öğününüzü kahvaltı ve öğlen yemeği arasında ve öğlen yemeği ile akşam yemeği arasında olacak şekilde 2 kere yiyebilirsiniz.
Diyet boyunca günde 45 dakika yürüyüş, koşu, yüzme veya pilates gibi hafif tempolu sporların yanında kalça ve basen egzersizleri de yapmalısınız.
Günde en az 2.5 litre su içmelisiniz.
Şekerli ürünler ve kızartmalardan uzak durmalısınız.
hürriyetaile

Yorum Gönder

0 Yorumlar