Ticker

6/recent/ticker-posts

Kışın nasıl zayıflarım?

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte evlere kapanıp, vakit geçirmek için sürekli atıştırırız. Tabi, az hareket ve yüksek kalori tüketmek bizlere kilo olarak geri döner. Yapılan araştırmalar, kişilerin kış aylarında ortalama 5 ile 7 kilo aldıklarını ortaya çıkarmıştır. Ayrıca kapalı ve karanlık hava kişileri depresyona sokuyor ve bu kişiler kendilerini yemek yiyerek rahatlatıyor. Ardından ilkbahar ile birlikte bir diyet krizi yaşanmaya başlıyor. Peki kış aylarında kilo almamak için ne yapmamız ve yapmamamız gerekiyor?
1. Egzersiz, egzersiz, egzersiz
Kış aylarında evde kapalı kalmamanız ve kilo almamanız için yapmanız gereken en önemli şey spor yapmaktır. Uzmanlar, kış aylarında hava şartları sebebiyle bir çok kişinin spor yapmayı bıraktığını, bunun yerine evlerinde TV seyretmeyi tercih ettiğini belirtiyorlar. Ayrıca kış aylarında havanın genellikle kapalı olması sebebiyle, kişilerin depresyona daha sık girdiklerini biliniyor. Depresyonun bir çok kişi üzerindeki etkisi yemek yemek yönündedir. Bundan dolayı kış aylarında spor yapmak özellikle de açık havada spor yapmak tavsiye ediliyor. Açık havada yapılan kış sporlarından birini yapmanız sizin için yeterli olacaktır.

3. Alkol alımını azaltın
Alkol kalori ile yüklüdür. Kış aylarında evde otururken, alkol tüketimini arttırabilirsiniz. Uzmanlar, içkiye başlamadan önce bir bardak su ya da bir diyet soda içmenin ardından içeceğiniz içkinin daha hızlı yakılmasına ve daha az kaloriye dönüşmesine yardımcı olduğunu belirtiyorlar.
2. Davetlere aç gitmeyin
Karbonhidratı meyve ve sebzelerden almanız gerekiyor. Alkol veya kek gibi gıda ve içeceklerden alırsanız, bunlar size kilo olarak geri döner. Kış aylarında yapılan partilere davetli iseniz, mutlaka tok bir karınla gidin. Yüksek lif oranı bulun meyve veya sebzelerle beslenin. Bunun için bir davete gitmeden önce bebek havuç, büyük bir salata veya bir elma yiyebilirsiniz.
Yapılan araştırmalar, ev dışında yemek yemek kişilere yüzde 40 oranında daha fazla kalori aldırdığını gösteriyor. Aslında kişilerin sorunları açlıkla değil, yemek yemeyle ilgili. Bir sosyal ortamda veya bir stres durumunda gıda seçimi ve alkol tüketimi çok farklı boyutlara çıkmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar