Ticker

6/recent/ticker-posts

Dutun faydaları nelerdir?

Dutun içindeki vitamin ve minerallerin kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyici özelliği bulunuyor. Bu yüzden uzmanlar, dutun kansere karşı tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri olduğu konusunda hemfikir.
 
Ayrıca içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde antioksidan özelliği olduğu için dut, genel vücut sağlığını korumakla birlikte bağışıklık sistemini de güçlendirerek soğuk algınlığına karşı kullanılabilir.
Dut, kalp sağlığını korumada tüketilmesi en elzem meyvelerden biridir çünkü dut, kalp ve damar sağlığının korunmasını etkiliyor, özellikle kalp krizi riskinin azaltılmasında çok etkili. Ayrıca kan pıhtılarının oluşmasını engelleme özelliği de bulunuyor.
 
Bunun haricinde dut, düzenli tüketildiğinde kötü kolesterolü de düşürürerek kolesterolün dengeli olmasını sağlıyor

İştah açıcı özelliğiyle dut, sindirim sistemini de daha etkin çalıştırıyor. Ayrıca kandaki şeker seviyesini düzenleyici etkisiyle şeker hastalarına da öneriliyor.
Dutun yararlarından bir tanesi ise cildi ve saçları güzelleştirmektir. Dutun cilt gençleştirici, nemlendirici ve gözenek temizleyici özelliği bulunduğundan cilt sağlığında aktif olarak kullanılan bir materyal. Bununla beraber dutun, saç dökülmesine karşı kullanılmasında da sakınca bulunmuyor.
 
Dutun faydaları bununla da kalmıyor. Göz sağlığının korunması açısından oldukça önemli olan dutun, göz yorgunluğunu gidermek için tüketilmesinde ve uzun süre bilgisayar ekranına bakan kişilerin yemesinde fayda var.
 
Dutun tüketiminin en lezzetli yollarından biri ise dut pekmezi yemektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar