Ticker

6/recent/ticker-posts

Argan yağının faydaları

Argan yağı, kuru, cansız, kırık ve elektriklenen saçlarınız için doğal bir çözümdür. Güneş ışınlarından, kimyasallardan zarar görmüş saçlarınızı onarır, yumuşatır, saçlarınıza parlak bir görünüm vererek kolayca şekil almasını sağlar. Argan yağının faydaları saçın yapısı kadar saç derisi için de geçerlidir. Saç derinize masaj yaparak uyguladığınızda kepeklenmeyi önler. Kısacası saçlarınıza dipten uca bakım yapar.
Argan yağının cilde faydaları
Argan yağının içeriğindeki Triterpenodis’in cilt üzerinde hem koruyucu hem de tedavi edici özelliği vardır. Bu nedenle argan yağının faydaları arasında, başta hamilelik çatlaklarında olmak üzere vücut lekelerinin, egzama, akne, sivilce gibi her türlü cilt probleminin giderilmesi bulunmaktadır. Argan yağı içerdiği yüksek E vitamini ve anti-oksidanlarla etkili bir antiaging yağıdır. Bu özelliği ile serbest radikalleri nötralize ederek, cildi çevre koşullarından ve güneşin zararlı etkilerinden korur. Cildin erken yaşlanmasını önler.

İçeriğindeki saponinler ise, cildi nemlendirerek daha genç ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Cildin hydro-lipid tabakasını onararak cilt kırışıklıklarının, özellikle de gözaltı kırışıklıklarının azaltılmasına yardımcı olur. Argan yağı organiktir ve içeriğinde kimyasal bulunmaz. Bu nedenle doğal bir bakım ürünü olarak kullanılabilir.
Argan yağının sağlığa faydaları
Argan yağının içeriğinde başka hiçbir bitkide bulunmayan bitki sterolleri mevcuttur. Bunlar, vücuttaki iltihaplanmayı azaltır, sindirim sisteminde kolesterol emilimine engel olarak, sağlıklı bir kolesterol seviyesine ulaşmanızı sağlar. Argan yağı içeriğindeki yüksek E vitamini, hem kalp hem de cinsel organlar için de faydalıdır. Argan yağı aynı zamanda iyi bir afrodizyaktır. Romatizma ve eklemler için de faydaları olduğu saptanmıştır. Birçok faydalı asit içerir. Üç farklı prostaglandis (yağ asitlerinin türevi olan yağ kökenli maddeler) ihtiva eder. Bunlar, bağışlık sistemini güçlendirir, vücuttaki iltihaplanmaya ve kalp hastalıklarına karşı vücudu korumaya yardımcı olur

Yorum Gönder

0 Yorumlar