Ticker

6/recent/ticker-posts

Melisa çayının faydaları

Melisa çayının bu faydalarına inanamayacaksınız! Bu kadar kullanım alanı olduğunu biliyor muydunuz?

Melisa, ya da "Melissa officinalis," anksiyete, uyku bozuklukları, hazımsızlık ve yaraları tedavi etmek için yüzyıllardır kullanılan nane ailesine ait bir bitkidir. 1 tatlı kaşığı kadar kuru Melisa'yı bir bardak içinde demleyerek çay yapabilirsiniz. Melisa çayını günde 4 kez içebilirsiniz. Ayrıca demlediğiniz Melisa Çayına, pamuk batırarak cildinizi temizleyebilirsiniz
Uykusuzluk tedavisi
Melisa çayının sakinleştirici bir etkisi vardır ve uykuya dalmak için yardımıc olur. Birçok çalışmada uykusuzluk ve anksiyete tedavisinde melisa kullanımı üzerine araştırmalar yapılıyor. Maryland Üniversitesi Medical Center göre, kediotu, şerbetçiotu ve papatya gibi melisa da incelendi. Araştırma sonuçlarına gore, Melisa uykuya dalmak ve uyku kalitesi açısından çok faydalı olduğu ortaya çıktı.
Hazmı kolaylaştırıyor
Ayrıca hazımsızlığı gidermek için de Melisa çayını içebilirsiniz. Oğulotu sindirimi kolaylaştırmak ve gastrointestinal rahatsızlıkları azaltmakta geleneksel olarak kullanılmaktadır. Georgetown University Medical Center'da yapılan araştırmalara göre, melisa hazımsızlık tedavisinde etkilidir. Yine, melisa genellikle hazımsızlık tedavisinde diğer otlar ile birleştirilebilir. Örneğin nane ve melisa birlikte mide sorunlarının en aza indirilmesine yardımcı olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar