Searching...
21.6.16

Hızlı zayıflama diyet menüsü

6 ÖĞÜNLE ZAYIFLAYIN
Ünlüleri zayıflatmasıyla tanınan Haluk Saçaklı, hazırladığı diyet programları ve beslenme düzenleme teknikleriyle son günlerde adından en sık bahsedilen obezite uzmanı. Haluk Saçaklı davranış düzenleme tekniklerini Vitrin okuyucuları için şöyle özetledi: “Dayanamadınız ve atıştırmaya başladınız. Hemen kalbinizin sesini dinleyin. Kalbiniz eğer atıştırma sonrası kendinizi daha kötü hissedeceğinize dair uyarılar veriyorsa hemen soluklanın ve ortamdan uzaklaşın.Lokmalar arasında çatalınızı bırakmanız, yemek sırasında durup şöylerahatca
sırtınızı sandalyeye dayamanız olumsuz duyguların uzaklaşmasını sağlayabilir. Yemeğe karşı oluşan bir anlık duygusal boşluk ortadan kalktığında kontrolün yiyecekte değil kendi ellerinizde olduğu anlayacaksınız.
Acıkmadan yemeğe başlamak büyük hatadır. Zira yemeği kesmek daha zor olacaktır. Yemek yemenizin fiziksel açlıktan olduğuna karar verdiğinizde acele etmeden, neyi ve neden yemek istediğinizi düşünerek hareket edin.Açlık ve iştahı iyi ayırt etmek gerekir. Bu ikiliyi çok iyi kontrol etmek gerekir. Açlık var olma mücadelesinin tehlikeli bir sinyalidir. İştah ise haz gereksiniminin göstergesidir.Tüm bu duyguları frenlemek için her şeyden önce güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın ilk yolu ‘hayır’ demesini bilmekten geçiyor.”
UYANINCA 
  • 1 bardak oda sıcaklığında su için
KAHVALTI 
  • 1 porsiyon mevsim meyvesi,
  • şekersiz limonlu çay,
  • 1 ince dilim kepek ekmeği,
  • 1 kibrit kutusu kadar yağsız beyaz peynir,
  • 4 adet yeşil ya da siyah zeytin,
  • 1 porsiyon domates
  •  salatalık ve sivri biber
ARADA 
  • 1 porsiyon mevsim meyvesi,
  • 2 adet grisini,
  • şekersiz bitki çayı
ÖĞLE 
  • 2 adet köfte büyüklüğünde 60 gram tavuk veya beyaz peynirli 1 porsiyon salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile),
  • 2 ince dilim kepek ekmeği,
  • 1 su bardağı diyet yoğurt
ARADA 
  • 1 porsiyon mevsim meyvesi,
  • çeyrek  simidi
  • 1 kibrit kutusu kadar yağsız beyaz peynir,
  • şekersiz limonlu çay
AKŞAM 
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış 4 yemek kaşığı sebze veya sınırsız salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış),
  • 1.5 su bardağı kepekli makarna ya da pilav veya 12 yemek kaşığı kuru baklagil,
  • 1 su bardağı yoğurt
GECE 
  • 1 porsiyon mevsim meyvesi
YATARKEN 
  • 1 bardak oda sıcaklığında su için

0 yorum:

Yorum Gönder