Ticker

6/recent/ticker-posts

Yaz aylarında nasıl beslenmek lazım?

Yaz aylarının başlaması ile artan hava sıcaklıkları birtakım sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artıyor ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışıyor. Diyetisyen Çağatay Demir “Sağlıklı besin seçimi, açlığı yatıştırıcı olmasının yanı sıra çeşitliliği, dengeyi ve sağlığı koruyucu yönde geliştirilmelidir” diyerek, sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili şu önerilerde bulundu:
“Beslenme konusunda mucize reçeteler ya da mucize besinler yoktur. Sağlıklı ve zinde kalabilmek için yaşam boyunca besin seçimlerinin dengede tutulması önemli.

Temel besin gruplarını atlamayın!

Besin seçimleri yavaş yavaş değiştirilmeli. Değişime gün içindeki bir öğünü veya yemeği değiştirerek başlanabilir. Yağda kızarmış balık yerine ızgara tercih etmek gibi. Her gün temel besin gruplarından bir yiyeceği tüketmeye özen gösterin: Tabağınızın dörtte üçünü sebze ve tahıl grubu ile kalan kısmını et grubundan bir besinle tamamlayabilirsiniz.

Düzenli fiziksel aktivite

Ek olarak süt veya yoğurt ile öğün tamamlanabilir. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa yiyecekleri yaşamınızdan tamamen çıkarmak yerine azaltmaya çalışın. Besin grupları içinde çeşitliliğe dikkat edin. Yaşam şeklinizi değiştirip, günlük enerji harcamanızı arttırın. Düzenli fiziksel aktivite sağlıklı yaşam için vazgeçilmezdir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar