Ticker

6/recent/ticker-posts

Keçiboynuzu neye iyi geliyor?

Keçiboynuzu neye iyi gelir keçiboynuzunun faydaları nelerdir.

Özellikle sigara içenler için keçiboynuzu çok faydalıdır.
5 adet keçiboynuzu 1 litre suda kaynatılır ve aç karnına içilirse sigaranın verdiği zararı düzeltmeye yardımcı olur.
Keçiboynuzu farklı şekillerde ve genelde kış aylarında tüketilmektedir. Bunun sebebi özellikle kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi geldiğine dair oluşan düşüncedir. Keçiboynuzu aynı zamanda gribal enfeksiyonlara ve üşütmeden kaynaklanan hastalıklara karşı da etkili bir besin kaynağıdır. Özellikle önemli bir antioksidan olması çok geniş bir yelpazede metabolizmaya hastalıklarla mücadelede yardımcı olur.
Keçiboynuzu Kolesterole İyi Gelir: Keçiboynuzunun kolesterole iyi geldiği bilimsel olarak ispatlanmamıştır. Keçiboynuzunun içerdiği liflerin ve zengin gıda içeriğinin LDL seviyesini (kötü kolesterol) azaltıcı ve HDL kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutucu özelliğinin olduğu belirlenmiştir. Bunun yanında yapılan bazı bilimsel çalışmalar sonucunda keçiboynuzunun hiper kolesterol için ayrıca tedavi amaçlı olarak kullanılabileceği belirlenmiştir.
Keçiboynuzu Sindirim Sistemine Yardımcı Olur: 2002 yılında yapılan bir araştırma sonucu keçiboynuzunun içerdiği beta-karoten maddesinin güçlü bir serbest radikal düşmanı olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca içerdiği lifler sayesinde midenin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Midenin sağlıklı ve düzenli bir şekilde görevini yerine getirmeye yardımcı olduğu gibi hastalıklara yakalanma riskini de azaltır. Bunun dışında antioksidan özelliği sayesinde bağırsak enfeksiyonlarından koruyucu özelliği vardır. Dolaylı olarak bağırsakların kansere yakalanma riskiniz azaltır.
Keçiboynuzu İshale Karşı Etkilidir:  Genel anlamda sindirim sitemi dostu olan keçiboynuzu, aynı zamanda sindirim sitemi ile ilgili bazı sorunlarında gidermede etkilidir. Bunlardan başlıcası ishaldir. İshale karşı keçiboynuzunun anlık etki gösterdiğini belirten uzmanlar, ishal şikayeti olanların keçiboynuzunu tüketmelerini önermektedir. İshal tedavisi için yetişkin ve çocuk ayrımı yapılmamıştır.
Keçiboynuzu Akciğer Kanserinden Korur: Keçiboynuzunun en önemli faydalarından bir tanesi de akciğer kanserine karşı vücudu koruyucu etkisinin olmasıdır. Antioksidan özelliği ile keçiboynuzu kanser hastalığına neden olan nedenleri minimuma indirir. Akciğerleri temizleyici özelliği vardır. Sigara ve diğer zararlı maddelerin verdiği zararları gidermeye çalışır ve bunun yanında akciğeri hastalıklara karşı korur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar