Ticker

6/recent/ticker-posts

Kilo aldırmayan 10 atıştırmalık

Son yılların korkulu rüyası obezite küçük-büyük herkesi tehdit ediyor. Birçok hastalığı da beraberinde getiren bu tehlikede yenen abur cuburlar önemli rol oynuyor. Uzmanlar abur cuburlardan vazgeçemeyenlerin sağlıklı atıştırmalıklarla zayıflayabileceğini belirtiyor. İşte hem lezzetli hem de kilo aldırmayan yiyecek kombinleri... 

Kuru üzüm + leblebi: 1'er çay bardağı karıştırıp canınız istediğinde tüketin. Sizi tok tutup ani yeme krizlerinizi önler. 

Fındık + kuru üzüm: Bu muhteşem karışım demir ve flavonoidlerden zengindir. Metabolizmayı hızlandırır. 

Ceviz: Omega-3 zengini ceviz, tok tutmasının yanında metabolizmamızı hızlandırıp yağ yakmayı kolaylaştırır.Aralarda 1 avuç cevizi 1 adet elma veya taze her hangi bir meyve ile tüketmek hızlı kilo verdirir. 

Yoğurt+ maydanoz karışımı: Yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetiklediği gibi aynı zamanda ödemi azaltır. Dolaşımı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Gece yatmadan yoğurda maydanoz karıştırarak yemek, yavaşlayan metabolizmayı hızlandırır. 

Yoğurt+yulaf ezmesi+ceviz: Yulaf ezmesinin içerdiği lifin yapısı farklı olup sindirim sistemini düzenli olarak çalıştırır. Ceviz ve yoğurt ile yulaf ezmesi metabolizmamızın maksimum düzeyde çalışması için en iyi anahtardır. 

Ayran: En sağlıklı içecekler arasında ilk sıralarda. Soda ve ayranı birlikte tüketmek vücudun kaybettiği suyu dengelemede yardımcıdır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar