Searching...
5.8.14

6 öğün diyeti

Ünlüleri zayıflatmasıyla tanınan Haluk Saçaklı, hazırladığı diyet programları ve beslenme düzenleme teknikleriyle son günlerde adından en sık bahsedilen obezite uzmanı. Haluk Saçaklı davranış düzenleme tekniklerini Vitrin okuyucuları için şöyle özetledi: 

'Dayanamadınız ve atıştırmaya başladınız. Hemen kalbinizin sesini dinleyin. Kalbiniz eğer atıştırma sonrası kendinizi daha kötü hissedeceğinize dair uyarılar veriyorsa hemen soluklanın ve ortamdan uzaklaşın. 

Lokmalar arasında çatalınızı bırakmanız, yemek sırasında durup şöyle rahatça sırtınızı sandalyeye dayamanız olumsuz duyguların uzaklaşmasını sağlayabilir. Yemeğe karşı oluşan bir anlık duygusal boşluk ortadan kalktığında kontrolün yiyecekte değil kendi ellerinizde olduğu anlayacaksınız.

Acıkmadan yemeğe başlamak büyük hatadır. Zira yemeği kesmek daha zor olacaktır. Yemek yemenizin fiziksel açlıktan olduğuna karar verdiğinizde acele etmeden, neyi ve neden yemek istediğinizi düşünerek hareket edin. 

Açlık ve iştahı iyi ayırt etmek gerekir. Bu ikiliyi çok iyi kontrol etmek gerekir. Açlık var olma mücadelesinin tehlikeli bir sinyalidir. İştah ise haz gereksiniminin göstergesidir. 

Tüm bu duyguları frenlemek için her şeyden önce güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın ilk yolu 'hayır' demesini bilmekten geçiyor.'

Örnek diyet programı
Uyanınca 
· 1 bardak oda sıcaklığında su 

Kahvaltı 
· 1 porsiyon mevsim meyvesi 
· Şekersiz limonlu açık çay 
· 1 ince dilim kepek ekmeği 
· 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir 
· 4 adet yeşil ya da siyah zeytin 
· 1 porsiyon domates - salatalık - yeşil biber 

Kuşluk 
· 1 porsiyon mevsim meyvesi 
· 2 adet grisini lŞekersiz bitkisel çay 

Öğle 
· 2 adet köfte büyüklüğünde tavuk veya peynir ilaveli 1 porsiyon yeşil salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin) 
· 2 ince dilim kepek ekmeği 
· 1 su bardağı diyet yoğurt 

İkindi 
· 1 porsiyon mevsim meyvesi 
· 1/4 sokak simidi 
· 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir 
· Şekersiz limonlu açık çay 

Akşam 
· 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış 1 porsiyon 4 yemek kaşığı mevsim sebzesi veya sınırsız mevsim salatası 
· 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış 1.5 su bardağı kepekli makarna ya da pilav veya 12 yemek kaşığı kuru baklagil 
· 1 su bardağı diyet yoğurt 

Gece 
· 1 porsiyon mevsim meyvesi 

Yatarken 
· 1 bardak oda sıcaklığında su 

Günlük Gıda 
Süt 2 porsiyon 
Et 4 porsiyon 
Sebze 3 porsiyon 
Meyve 4 porsiyon 
Ekmek-tahıl 8 porsiyon 
Yağ 4 porsiyon 
Şeker 0 porsiyon

kaynak:http://kadin.haber3.com

0 yorum:

Yorum Gönder