Searching...
8.7.14

Ender saraç'tan sağlıklı ramazan mönüsü

İFTAR:
1 zeytin ya da 1 hurma ile oruç açılacak, sonra 1 bardak ılık, yarım tatlı kaşığı ballı – az limonlu su tüketilecek.
Ardından 1 kâse sebze çorbası az sıvı yağlı (domates, posalı mercimek, tarhana) içilecek.
3–4 dakika ara verilecek, ardından bol beyaz protein (tavuk, balık, hindi, light yoğurt, taze az yağlı peynir, 3 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile yapılmış – maydanozlu, lorlu omlet) gibi besinler tüketilebilir.
10 günde bir yağsız kırmızı et tüketilebilir.
Bol yeşil salata (domates, patates, havuç yok ) ya da Sebze kavurma (şekersiz sebzeler ) alınabilir.
ARA:
2-3 saat zaman geçirdikten sonra
2-3 parmak taze dil peyniri
1 yeşil elma (kabuklu) , 1 kivi , 3–4 adet ceviz içi ya da 10-11 adet fındık tüketebilirsiniz.
SAHUR:
5–6 kaşık soyalı müsli
1 bardak ılık light süt , 2 tatlı kaşığı keten tohumu
Ardından 1 adet yeşil elma (kabuklu) yenilebilir.

* Haftada 1 iftar serbest.
* Haftada 1 ara öğünde cevizli güllaç,
* Haftada 1 sahur birinde; ıspanaklı ya da pırasalı börek, birini de hafif kahvaltı ya da taze kaşarlı kepekli ekmeğe ya da çavdar ekmeğine tost , yeşil elma yenilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder