Ticker

6/recent/ticker-posts

Daha fazla su içmek için 5 ipuçu

Diyet yaparken su içmek çok önemlidir asla ihmal edilmemelidir der uzmanlar.
Su içmek hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmalı. Vücuttaki tüm sistemler su ile bağlantılıdır. Vücudumuza aldığımız toksinleri su ile dışarı atarız. Organ fonksiyonlarımızı düzenler. İştahımızı kontrol altında tutmamıza yardımcı olur. Tansiyon problemi olan bireyler kan basıncını su ile dengeleyebilir. Cilt kolajen dokumuzu  korur ve metabolizmamızı %5-10 oranında hızlandırır.
Bu kadar hayati önem taşıyan bir besini tüketmemek olmaz. Elimizden geldiğince su tüketimimizi artırmak için çabalamalıyız. Aslında düşünmemiz gereken nokta tüm bahanelerimizden nasıl kurtuluruz ve daha fazla su içeriz.

Su tüketiminizi artırmak için 5 ipucu

1.Suyun aromasını beğenmiyorsanız eğer limon dilimleri, salatalık dilimleri, nane veya kabuk tarçın ile tatlandırabilirsiniz.
2.Su şişenizi mutlaka masanızın üstüne veya sürekli görebileceğiniz bir yere bırakın sıkça gördüğünüz için su tüketiminiz artacaktır.
3.Telefonunuza su içmeyi unutmamanız için küçük hatırlatmalar kurun siz unutsanız da hatırlamanıza yardımcı olur.
4.Yemeklerinizi baharatlı yapın özellikle pul biber kullanın hem metabolizmanız hızlanır hem de daha fazla su tüketmenizi sağlar.
5.Siyah çay tüketiminizi azaltın çünkü siyah çay su ihtiyacınızı karşılamış gibi hissetmenize neden olur. Siyah çayı bıraktığınız anda su tüketiminiz artacaktır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar