Ticker

6/recent/ticker-posts

Ebru şallı diyeti

Ebru Şallı diyeti, tüketilen besinlerin vücudumuza olumlu olarak etki yapmasını amaçlamaktadır. Sağlıklı bir bedene ve cilde sahip olmak için, antioksidan besinlere ağırlık vererek cildin gençleşmesini sağlıyor. Diyette tüketilen balıkların omega 3 açısından zengin olan uskumru, somon, hamsi gibi türler olmasını, meyvelerin kiraz, çilek, üzüm, elma gibi türler olmasını önemle belirtiyor.
Ebru Şallı'nın diyet önerileri nedir?
Sabahları yeşil çay içerek güne başlamalı, gün içinde 2-3 fincan yeşil çay içmek, vücudunuzda detoks etkisi yapar. İçeriğinde bulunan antioksidan, cildin kalojen üretimini arttırır. Ayrıca vücudunuzdaki ödemi atar. Çayın içine limon, elma kabuğu ve portakal dilimi koyabilirsiniz. Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltıda tam tahıllı ekmekler ya da tam buğday unundan yapılmış ekmek tüketilmelidir. 3 tane yumurta beyazından yaptığınız omlet, salatalık, domates ve yeşil zeytinle güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Güne kahvaltıyla başlamak, metabolizmanın çalışmasını sağlamaktadır. Diyet sırasında haftada üç gün demir, B vitamini ve potasyum açısından zengin olan bakliyatlar tüketilmelidir. Bunların protein oranı yüksektir. Bakliyatların içinde yeşil mercimek ve nohutu özellikle tüketmelisiniz. Haftada en az iki gün balık tüketiniz. Düzenli olarak balık tüketmek, kas dokusunun erimesine engel olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine, halsizliğe iyi gelir. Balık aynı zamanda protein açısından zengin ve hafif bir besindir. Kalsiyum, E vitamini, omega 3 ve potasyum açısından zengin olan fındık, ceviz, yaban mersini ve kuru kayısı tüketimine önem veriniz. Günde 2-3 ceviz yemek son derece faydalıdır.
Ebru Şallı diyeti
Fazla kilo ve selülit problemi olan kişiler için ünlü manken Ebru Şallı, kendi uyguladığı bir içecek tarifi vermektedir. Özenle hazırlayacağınız bu içeceğin olumlu etkilerini 5 günde göreceksiniz.
Malzemeler
  • 2 tane orta boy enginar
  • 3 tane orta boy kabak
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım limon suyu
  • 1 avuç brokoli
  • 1 avuç maydanoz 
Hazırlanması ve uygulanması
Sebzelerin tamamını az suyla haşlayın. Daha sonra bunları blenderden geçirin. İçine yarım limon suyu ilave edin. Limon suyundan sonra yeniden blenderden geçirin. Bu karışımı ister soğuk, ister sıcak olarak tüketebilirsiniz. Sadece içine başka bir şey ilave etmeyin. Karışımı sabah aç karnına taze olarak hazırlayıp, içmeniz tavsiye edilir. Bu sayede kilo ve selülit sorununuz ortadan kalkacaktır.  
http://www.diyetform.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar