Searching...
9.4.14

Akdeniz diyet listesi

Akdeniz beslenmesine sahip insanlar kalp-damar hastalıklarından daha düşük bir ölüm oranına sahipler. Beslenmelerinde kaşar peyniri, kırmızı et ve alkol de var. Sağlıklarının sırrı büyük ihtimalle zeytinyağından geliyor. Akdenizliler çok balık, taze sebze ve meyve tüketiyorlar ki bu da hazır gıdaların içinde /tüketmedikleri için/ olan koruyuculardan /zararlı maddelerden/ etkilenmiyorlar.
Zeytinyağı ve balık yağı tüketimi vücutta hücresel döngüye yardımcı olan hormonların üretimini destekliyor ve bu da kalp-damar hastalıklarından koruyor.
Akdeniz diyeti aslında bir diyet değildir beslenme çeşididir. İlk başlarda haftada 2 kilo verebilirsiniz ve 6 ayda da 20 kilo kadar.
Bu beslenme tarzı sağlıklı yiyeceklerin kullanımını sağlıyor /içinde şeker ve hayvansal yağ içermeyen, ayrıca koruyucular/. Akdeniz diyeti her çeşit hazır gıdayı, fast food, yarı hazır, dondurulmuş ve ağır yiyecekleri yasaklıyor.
Akdeniz diyeti listesi
Kahvaltı: Meyve, biraz taze kepekli ekmek, meyve suyu ya da maden suyu.
Öğle: Balık, salata, zeytin, zeytinyağ; bir kaç bardak maden suyu.
Akşam: Biber dolması /pirinç ve kıyma ile/, salata, ekmek. Bir bardak kırmızı şarap.
Her gün yiyebilecekleriniz:
Tam kepekli makarna ve un mamülleri, tam kepekli ekmek.
Meyve, sebze /meyveler ana yemekten 1-2 saat önce yenmelidir, sonra değil/.
Patates, baklagiller, kuru yemiş ve tohumlar.
Yağsız süt ve yoğurt, peynir, kaşar peyniri.
Zeytinyağ /salata ve yemeklerde kullanmak için/.
Baharatlar /biberiye, kekik v.s./.
Kırmızı şarap /akşam yemeği ile 1 bardak/.
Haftada bir yiyebilecekleriniz:
Balık /Uskumru gibi yağlı balıklardan/.
Et /tavuk, daha nadir olarak da dana eti/.
Yumurta /2-3 adet/.
Ayda bir yiyebilecekleriniz:
Tatlı ve bal.

0 yorum:

Yorum Gönder